Gitaarschool Jan van den Hul Bemmel - Zetten - Rozendaal

Workshops voor het onderwijs

De gitaarschool biedt workshops aan voor alle klassen van de basisschool en voor het middelbare onderwijs. Alle workshops richten zich op muziek. Het gebruik van de opnamestudio staat centraal in dit verhaal, en verschillende groepen moeten samenwerken om een product in elkaar te zetten. Aan de orde komt: muziek maken, zang, ritme, tekstschrijven en studio-techniek.

Van Idee tot CD!

Is een workshop voor bovenbouw leerlingen van de basisschool. De leerlingen komen in aanraking met liedteksten, rijmschema’s en ritme. In de klas schrijven ze een eigen liedtekst op een aangeleverde song. Bij de aangeleverde song zit een voorbeeldtekst. De leerlingen zijn vrij hun eigen onderwerp te kiezen, maar kunnen ook gebruik maken van het voorbeeld. Op zoek naar bijvoorbeeld een afscheidslied? Hier ligt de kans! 

Nadat de tekst gemaakt en ingestudeerd is wordt deze opgenomen in de professionele geluidsstudio van muziekhuis de Kinkel. Tijdens deze sessie worden de kinderen bekend gemaakt met de ins en de outs van de studio. Het feit dat ze actief betrokken worden bij het hele opnameproces maakt deze dag tot iets zeer bijzonders!

Aantal deelnemers: tot ongeveer 30 kinderen

Duur: 3 uur

Daar moet muziek bij!

Is een workshop voor de onderbouw van basisscholen. De leerlingen komen in aanraking met een sprookje in de vorm van een hoorspel. Met behulp van muziekinstrumenten en andere attributen vullen de kinderen het sprookje op geheel eigen wijze in.

De ideeën van de kinderen worden opgenomen in de geluidsstudio van muziekhuis de Kinkel. Zodoende ontstaat er een zeer origineel eigen hoorspel. Tot slot zingen alle kinderen een speciaal voor dit hoorspel gecomponeerd eindlied in. Dit lied wordt van tevoren in de klas ingestudeerd. De opname wordt achteraf op CD afgeleverd op school!

Aantal deelnemers: tot ongeveer 30 kinderen

Duur: 2 uur